Vinyes - vi de l'Empordà

La cultura de la vinya a l’Empordà data del segle V a. C. implantada pels colonitzadors foceus, consolidada pels romans i preservada pels monjos benedictins, s’ha mantingut durant més de 2000 anys mercès al treball dels viticultors, el que acredita la comarca empordanesa com una de les zones vitícoles més antigues de Catalunya.

Aquesta tradició enllaçada amb la necessària renovació de plantacions i cellers d’elaboració realitzada els darrers anys, ha fet que els vins empordanesos, nascuts en una comarca de condicions naturals de sòl, clima i situació excepcionalment favorables, avui siguin considerats entre els vins de qualitat amb més expectatives de futur de tot el país.

La Denominació d’Origen “Empordà” empara i garanteix des de 1975 la qualitat i origen dels vins més representatius d’aquesta zona situada a la falda de l’Albera i que s’extèn per la plana fins a les estribacions del Cap de Creus i les assolellades feixes de Cadaqués, Colera, Garbet i Roses.

Sa calma - vi de l'Empordà

Vins blancs originals i aromàtics, rosats frescos i singulars, i vins negres de criança, potents i d’alta expressió , junt amb els dolços de garnatxa, tan típics i tradicionals, son els productes de la terra que la Confraria vol defensar i donar a conèixer arreu. Tanmateix hi ha altres especialitats enològiques de menor projecció però d’igual qualitat, com els moscatells, els escumosos, els rancis o els negres novells que la Confraria estima que son igualment representatius i simbolitzen amb tota propietat el caràcter de la comarca i d’un paisatge vitícola irrepetible.